Różane pancakes z owocami. Śniadanie idealne

Różane pancakes pachnące kwiatami, mięciutkie w środku i po prostu przepyszne. Niewielki dodatek wody różanej sprawia, że placuszki mają przepiękny aromat odchodzącego lata. Po takim śniadaniu dzień od razu staje się lepszy!

różane pancakes

RÓŻANE PANCAKES – SKŁADNIKI:

  • 250 gramów mąki orkiszowej
  • 500 ml mleka, u mnie migdałowe
  • 3 łyżki wody różanej
  • 1 rozdrobniony banan
  • 1, 5 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • olej roślinny
  • owoce, u mnie maliny i brzoskwinie
  • syrop klonowy

pancakes

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2.  Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją niewielką ilością oleju i nakładamy porcję ciasta.
  3. Placuszek przewracamy, gdy pojawią się na nim charakterystyczne dziurki.
  4. Smażymy z obu stron.
  5. Podajemy z owocami i syropem klonowym.