Jaglany budyń czekoladowo-orzechowy
Słodki, zdrowy, bezglutenowy budyń jaglany. Robi się błyskawicznie, może już go znacie i lubicie, ale dorzucam swoje trzy grosze. Orzechowe i słodkie.
JAGLANY BUDYŃ CZEKOLADOWO-ORZECHOWY – SKŁADNIKI:
- 500 ml mleka roślinnego (najlepsze będzie orzechowe)
- 100 gramów kaszy jaglanej suchej
- 70 gramów czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej
- 100 gramów orzechów laskowych
- 4 łyżki syropu klonowego
PRZYGOTOWANIE:
- Kaszę jaglaną dokładnie płuczę kilka razy.
- Gotuję kaszę razem z mlekiem i syropem klonowym do miękkości.
- Orzechy siekam drobno i wrzucam do kaszy i mleka.
- Na koniec dodaję rozpuszczoną czekoladę.
- Całość miksuję na aksamitną masę.
- Przelewam do miseczek i chłodzę.
- Dekoruję orzechami i czekoladą.
Inne słodkie desery na blogu: