O Konkolu

Cześć, mam na imię Emilia i miło Cię widzieć w moich blogowych progach. Uwielbiam gotować i robić zdjęcia. Pierwszym samodzielnie i świadomie ugotowanym posiłkiem była zupa cebulowa, którą najbliżsi jedli ze łzami w oczach. Jako dziecko zjadałam kożuchy mleczne bez mrugnięcia okiem. Nigdy też nie byłam Tadkiem niejadkiem. Te i inne przypadki zmieniły mnie w kulinarnego podróżnika, który uwielbia kuchnię i wszystko co z nią związane.

Kuchnia inspirowana miejscami

Znajdziesz u mnie dania z Bliskiego Wschodu, orientalne smaki, magię przypraw, ale także kulinarne eksperymenty. Nie tylko podróże i potrawy z dalekich krajów mnie inspirują, ale także targi i rynki, gdzie pełno sezonowych warzyw i owoców.

Kuchnia roślinna

Kuchnia roślinna w trosce o zwierzęta i ich los. To także niezwykła przygoda nowych smaków, zapachów oraz technik kulinarnych. Na moim blogu znajdziecie przepisy bez mięsa oraz nabiału. Staram się również eliminować niezdrowe tłuszcze, biały cukier oraz białą mąkę.

Fotografia kulinarna

Fotografia kulinarna stała się moją pasją. Zupełnie nieoczekiwanie, ponieważ nigdy wcześniej nie interesowałam się robieniem zdjęć. Moje pierwsze zdjęcia na blogu nie zachwycały, a poczucie estetyki skłoniło do zgłębienia fotografii kulinarnej. Fotografia całkowicie mnie pochłonęła i jest obecnie dla mnie dużym wyzwaniem. Pozwala mi rozwijać kreatywność i wciąż stanowi duże pole do nauki.

Jeżeli podobają Ci się moje zdjęcia zapraszam do innych miejsc, gdzie realizuję fotograficzne pomysły:

MOJE PORTFOLIO

INSTAGRAM

FACEBOOK 

Mam nadzieje, że przepisy trafią w Twoje gusta i kubki smakowe. Dzięki za odwiedziny i każdy komentarz.

Close